torstai 26. tammikuuta 2012

Untuvaista

Kuten olen aiemminkin maininnut, makuuhuoneemme on edelleen yksi jämähuonekalujen kokoelmahuone, mitään tolkkua ei ole oikein missään, emmekä ole juurikaan edes ehtineet panostaa koko huoneeseen. Pieniä ideanpoikasia minulla sinne kuitenkin jo on, mm. ison mukavan nojatuolin haluan ehdottomasti yhteen nurkkaan. Ajattelin kuitenkin muutamia kuvatuksia tuosta räpsiä teillekin - on siellä kuitenkin muutamia kivojakin juttuja. Eikä ikkunasta kauniisti tulvivaa kevätaurinkoa voinut millään olla käyttämättä hyväkseen!

Pehmoinen untuvatäkkien täyttämä sänky on kissojenkin suosikkilepopaikka.

Lakanoina meillä on tällä hetkellä H&M:ltä aikoinaan hankkimani ihana pitsikuvioinen setti, joka kuuluu yksiin suosikkeihini (heti tämän musta-valkoraidallisen setin jälkeen). Päiväpeiton virkaa toimittaa parisängyn valkoinen untuvatäkki - aivan ihanan lämmin ja pehmoinen!

  
Tänään ohjelmassa olisi kylpyhuoneen ja saunan siivoaminen, jota itse asiassa jo hyvällä tahdilla aloittelinkin, kunnes sattui pieni takapakki. Suihkun lattiakaivo on vetänyt viime aikoina melko huonosti ja ajattelin sen nyt puhdistaa samalla kertaa. Ensin kaikki näytti olevan ok, mutta yhtäkkiä kaivosta pulppusi hirveällä voimalla mustaa, nukkaista, vettä. Pesukoneen likavesiputki oli siis yhdistetty lattiakaivoon. 


Minä en ole putkiasentaja enkä tiedä tai ymmärrä vähääkään siitä, mihin tuommoiset putket kannattaisi tai pitäisi liittää - toisin kuin tämän talon rakentaja, joka oli nimenomaan LVI-asentaja ammatiltaan, MUTTA. Minä olen siivousneurootikko, joka ei tosissaan tykkää siitä, että saa "kuravettä" päällensä yrittäessään aukoa lattiakaivoa! Arvatkaa, lensivätkö vihreät ylisuuret siivoushanskani vauhdilla nurkkaan ja yksi kiukkuinen akka ovet paukkuen pois kylpyhuoneesta ärräpäitä sihisten. Kyllä. 


Ilmeisesti tuo nimenomainen lattiakaivo pitää sitten vaan ihan säännöllisesti käsitellä putkenavaajalla, koska puolipurkkia sitä myrkkyä ei riittänyt normalisoimaan vedenkulkua, ja jos koko kaivo täyttyy joka tapauksessa nukalla joka kerta, kun pyykkikonetta käyttää, en oikein näe asialle muuta vaihtoehtoa enää.





Tämä makuuhuoneen hapsulamppu on lattiamallia, mutta samantyylisiä meillä on monessa huoneessa kattovalaisimina. Makuuhuoneeseen tämä sopii, ja nimenomaan lattiavalaisimena, mutta kattolamput odottavat kyllä vaihtoa, ne menevät hiukan yli minun makuni. Muutenkin tämän talon kattolamput ovat sitä luokkaa, etten yhtäkään hyväksy pysyväksi ratkaisuksi. Nekin, kuten vähän kaikki muukin täällä, on hankittu halvimmalla, millä on löydetty, eikä esteettisyys sitten ihan ainakaan minun silmääni hivele. Ja olihan se tyylikin silloin vuosikymmeniä sitten hieman eri kuin tänä päivänä. Minä kaipaan kirkasta valkoista ja kaunista muotoilua.




Sängynpäädyn penkkiä koristaa pikkusiskon tuoma inttinalle tulevalle kummilapselleen. Se on jotenkin hirmuisen valloittava, ja tulee kyllä aina muistuttamaan antajastaan - pikkusiskoni käy nimittäin armeijaa parhaillaan.




Penkin alta löytyvät lehtipinot. Sisustus- ja muotilehtiä pääosassa. Siskon lahjaksi tilaamaa Elleä on aina mukava lueskella sängyssä ennen nukahtamista - ja joskus aamullakin, kahvikupposen kera, ennen kuin ryhtyy päivän oikeisiin puuhiin. :)




Avonaisesta räppänästä tulee ihanat raikkaat pakkaspäivän tuoksut ulkoa. Tällaiset aurinkoiset päivät saavat minut aivan jo tuntemaan kevään tulon, vaikka mittari näyttääkin kahtatoista pakkasastetta. Luulenpa, että pian saa alkaa laittaa jo kevättä kotiinkin, eikö teistäkin? :)


Nyt minä lähden suorittamaan loppuun aloittamani operaation kylpyhuoneen ja saunan pesusta, saisin senkin vihdoin pois päiväjärjestyksestä - tällä erää.

Oikein aurinkoista ja reipasta pakkaspäivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kaunis kissa <3 Kyllä kevättä on jo ilmassa,melkein sokasin itteni tänään kun en voinu olla tuijottamatta auringon valaisemaa,valkosena hohtavaa hankee :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo katti on kyllä yksi prinsessa. <3

      Eihän niitä pitkään kaivattuja auringonsäteitä voi millään olla ihailematta, aivan ihanaa, kun aurinko taas välillä pilkistelee pitkän pimeän kauden jälkeen!

      Poista