sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Piparimudcake

Lupailin teille jo joulupöytä -postauksen yhteydessä jakaa vielä reseptin jälkiruoaksi valmistamaani piparimudcakeen, joka meni kuin kuumille kiville!



Ohjeen löysin Pirkka-lehdestä

150 g voita
200 g taloussuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta
½ tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia

Pinnalle tomusokeria.




1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
2. Sulata voi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
4. Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi keskenään vaahdoksi.
5. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varoen. Lisää jauhoseos taikinaan.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Oli kyllä herkkua, ja vieraatkin olivat samaa mieltä! Tästä taisi tulla meidän jokajouluinen vakioherkkumme. ^^

Nyt tämä neiti suuntaa takaisin hellan äärelle; on tämä kotiin paluu taas yhtä siivoamista ja ruoanlaittamista. ;) Mies oli nähnyt kuulemma unta uunimakkarasta, joten sitähän pitää herralle toki valmistaa ennen kuin töistä kotiutuu.

Mukavaa illan jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä,ohje on pakko kirjoittaa talteen! :)
    Tosi kivan näköinen blogi sulla!
    Tervetuloa kurkkimaan myös omaa blogiani
    http://www.rakkaudestajouluun.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukava saada uusia lukijoita. :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla tuota, meillä ainakin meni hyvinkin nooeasti parempiin suihin koko kakku!

      Poista