lauantai 21. tammikuuta 2012

Lisää keittiöhankintoja

Kävimme ystäväni kanssa tuossa yksi päivä Säästökuopassa tarkoituksenamme ostaa ihan vain omega 3 -kapseleita, jotka sopivat raskaana oleville, mutta tietäähän sen, mitä käy, kun kaksi raskaana olevaa naista lähtee ostoksille!Äkkiä sitä onkin kärryllinen tavaraa mukana, kun alkaa tehdä mieli vähän sitä ja tätä ja vauvanvaateosasto ja kodinosasto tulee syynättyä läpi millimetritarkkuudella. ;)

Mutta, minä hillitsin itseni! Hedelmätiskillä oli hankaluuksia, mutta se nyt ei ketään haittaa, vaikka jokunen pussi niitä herkkuja lähteekin mukaan; olen nykyisin koukussa mm. itse puristettuun sitrusmehuun; appelsiinia ja greippiä reilusti, eikä taatusti ole lisättyä sokeria tai säilöntäaineita! Kyllä aamu lähtee mukavasti käyntiin. :) Sitrushedelmien lisäksi tällä hetkellä suuressa kulutuksessa ovat mm. kiivit ja tummat viinirypäleet.


Täytyy myöntää, etteivät ne ostokset ihan pelkästään hedelmiä sisältäneet (yksi suklaalevykin eksyi ostoskärryyn....), vaan kodinosastolta lähti myös muutama juttu matkaan. Joskin täytyy jo etukäteen sanoa, että olin jo ennalta päättänyt, että katson kyseisen kaupan patakinnasvalikoiman siltä varalta, että sieltä joku kelpo yksilö löytyy.


Ja löytyihän sieltä! Meillä on tähän asti ollut vain yhdet patakintaat, joten niiden peseminen on pitänyt ajoittaa aina niin, että tietää, ettei niitä hetkeen tarvitse. Ja likaisenahan ne ovat sitten valtaosan ajasta olleet, koska esimerkiksi ruoanlaittoa leivinuunissa on aivan turha edes kuvitella likaamatta patakintaita nokeen. ja siinäpä olikin samalla yksi vaatimus, jonka uusille kintaille asetin; ne eivät saa olla valkoiset, vaan mahdollisimman tummat, jottei noki yms. näy aivan heti. Nämähän olivat siis aivan täydellisen väriset sitä ajatellen! :)


Patakintaiden lisäksi ostin vielä keittiöpyyhkeen, jonka ystäväni hyllystä bongasi ja huomautti sen sopivan täydellisesti meidän keittiömme tyyliin, ja niinhän se kyllä sopiikin! Keittiöpyyhkeitä ei voi koskaan olla liikaa, ja nyt, kun olen viime aikoina saanut hankittua muutamia uusia, voisinkin käydä tuon varastoni läpi ja heittää niitä kuluneimpia ja kellastuneimpia yksilöitä kokonaan likarättiosastolle. Täytyy nimittäin myöntää, etteivät kaikki ole enää ihan mallikunnossa, vaan vuosien käytön jälkeen melko kulahtaneita.... :D

10 kommenttia:

  1. Hei! Mistä sä oot ostanu noi kulmikkaat,harmaa kantiset purkit? Oon yrittäny ettii tollasii kotiini...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ikeastahan nuo ovat. :)

      Poista
    2. Niin mä arvelinkin... Osaatko sanoo niitten nimee?

      Poista
    3. Täytyy sanoa, etten kyllä nimeä muista. Yritin tuolta Ikean nettisivuilta noita katsella, mutta siellä ei ainakaan ollut noita enää. Omani ostin Haaparannan Ikeasta noin puolivuotta sitten.

      Poista
    4. Niinpä tietysti,loppunu ennen kun mä oon saanu omani... Aina ei voi voittaa, ehkä mä löydän kenties hienompiakin purkkeja jostain :)

      Poista
    5. Onhan noita purkkeja vaikka minkälaisia joka suunnalla, mutta jos nimenomaan tuommoiset haluat, niin kannattaa vaikka kysellä Ikeasta, onko siellä vielä mahdollisesti noita - voihan jossain myymälässä olla esimerkiksi jäänyt joitain kappaleita.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, minäkin ihastuin siihen heti. Sopii kuin nakutettu meidän keittiöömme. ^^

      Poista
  3. Leivinuunin kanssa hommatessa kyllä kannattaa olla niitä patakintaita! :D Ostettiin parit pitempivartiset (tosin melko rumat) Biltemasta, kun ainakin meidän uuni on sen verran syvä, että tavallisilla kinttailla saa olla melko varovainen ettei polta käsiä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meillä on sama homma - ja patakintaiden likaantumiselta on ainakin ihan turha yrittää välttyä, kun sieltä jotain patoja nostelee. Mutta onneksi on nyt jo valmiiksi noen väriset kintaat, niin eipä haittaa! ^^

      Poista