sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Leppoisa sunnuntai

Anoppini oli meillä viime yön kylässä ja olipa mukava herätä, kun joku jo reippaana kantoi puita sisään leivinuunin lämmittämistä varten ja kolasi lumia pihalta, kun minä vasta könysin erittäin huonosti nukutun yön jäljiltä alakertaan mielessäni pelkästään kahvikupillinen, jota ilman en selviäisi tuntiakaan.

Siinä vaiheessa, kun mieheni sanoi valmistavansa lounaan tälle päivälle, aloin tuntea itseni jo lähes hyödyttömäksi. Koska vältyin ruoanlaitolta, päätin käyttää ajan hyödykseni ja leipoa pitkästä aikaa.

Punaherukkapiirakka murotaikinalla.

Tein marjapiirakan, johon täysin poikkeuksellisesti laitoin punaherukkaa. Jostain syystä mieheni on kantanut sitä autotallin pakastimesta hirveät määrät sisäpakastimeemme, eikä se varsinaisesti ole sellainen marja, joka ihan hirvittävää tahtia kuluisi. Niinpä tuhlasin niitä sitten oikein reilulla kädellä piirakkaan, mikä olikin lopulta ihan hyvä idea; kirpeät punaherukat sopivat todella hyvin ylimakean murotaikinan kaveriksi! Ja mikä parasta; taas on sisäpakastimessa tilaa niille vähän maukkaammille marjoille. ;)

Mun oli tarkoitus tänään pitää täysin sellainen päivä, etten siivoa lainkaan (tietenkin perus keittiön yms. siivousta lukuunottamatta), koska olen nyt niin monena päivänä käyttänyt lähes kaikki hereilläolotuntini siihen, että olen siivonnut. Suunnitelmissa oli siis ottaa rennosti; lueskella hieman blogeja, neuloa kaulahuivia ja kenties askarrella muutama ystävänpäiväkortti.

Ja tulos: muutaman blogin lukaisin kyllä läpi, mutta keskeneräiseen kaulahuiviin en ole kajonnut sormellanikaan ja askarteluhuoneeseen en ole vilkaissutkaan.... Sen sijaan olen esimerkiksi kolunnut ja siivonnut keittiön kaappeja...... Mihinkäs sitä koira karvoistaan pääsisi, näköjään....


Kuiva-ainekaapin järjestelyinnostus sai alkunsa oikeastaan muutamasta tyhjentyneestä lasipurnukasta, joille minun piti sitten tietenkin heti keksi uutta täyttöä ja näin sain taas hieman lisätilaa kaappiin ja hyvän syyn puhdistaa se läpikotaisin. Huh, edelleen on joulusta jäljellä jos jonkinmoista herkkua; pipareita, marmeladia, glögiä, teetä... No, onneksi niissä on pitkä säilyvyys ja menevät vielä vaikka ensi joulunakin. :)


Muutamat jo avatut pähkinäpussit ja yhden avatun piparipaketin tyhjensin kulhoihin ruokapöydälle, josko ne siitä tulisi napsittua helpommin parempiin suihin, kun kaapista niitä tulee niin huonosti lähdettyä kaivamaan.


Olen myös käyttänyt aikaani harvinaisen tehokkaasti raaputtamalla kynsillä lasipurkkien etikettejä pois, jotta sain purkit uusiokäyttöön. Jostain syystä minun makuni pelkistetyn ja "tyhjän" sisustuksen suhteen on alkanut viime aikoina hiipua ja yhä enemmän olen alkanut jättää asioita esille; pöydille ja hyllyille; sen sijaan, että laittaisin ne visusti piiloon laatikoiden ja kaapinovien taakse, kuten aiemmin tein aina. Otinhan keittiöstäkin jopa yhdet kaapinovet kokonaan pois!

Osasyyllinen saattaa toki olla myös se, että olen alkanut kokea kaappitilaamme käyvän ahtaaksi. En tiedä, kuvittelenko vain, vai olikohan meillä kuitenkin vanhassa asunnossamme enemmän kaappeja kuin täällä.... No, joka tapauksessa nuo kauhat sun muut sekoittimet pääsivät keittiön työtasolle näkösälle, jotta sain yhden laatikon tyhjennettyä muuta käyttöä varten.


Laatikkotilaa tarvitsin siis keittiötekstiileille ja kynttilöille. Kynttilävarastot ovatkin joulun jälkeen hyvin päässeet ehtymään; pianhan sitä kehtaa jo alkaa hankkia hieman keväisempiä kynttilöitäkin, kun on taas vanhat käytetty pois alta!


Eilisen kodinhoitohuoneen siivouksen yhteydessä löysin tuollaisen kivan värisen räsymaton - raukka oli pudonnut pyykkikoneen taakse ja huomasin sen vasta, kun mies kävi konetta minulle siirtämässä, jotta sain sen takaa pölyt imuroitua. Pyykkikoneen ja silityslaudan kautta mattosuloisuus päätyi rappustasanteellemme traakkipuun kaveriksi. Oliverkin tykästyi "uuteen" mattoon heti ensisilmäyksellä. ;)

Huh, taitaa olla niin, että meikäläinen tekee melkein mitä tahansa välttääkseen ne muutamat jo hyvän tovin tehtävälistalla roikkuneet asiat; askarteluhuoneen siivous, makuuhuoneen siivous, kylpyhuoneen ja saunan pesu... Täytyykin pitää huoli, että ensi viikolla nuo tulevat taatusti tehtyä, vaikka en sitten mitään muuta koko viikolla tekisikään!

Mutta seuraavaksi tämä neiti lähtee miehen ja kaverin kanssa pizzalle (kyllä mua nyt hemmotellaan, kun en ole vielä kertaakaan tänään laittanut ruokaa!).

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Eikös sunnuntaisin kuuluukin vaan oleskella? :D Siis ruuanlaiton suhteen,siivoushan nyt on naisilla jokseenkin veressä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niinhän sitä kuuluisi, osaisikin vaan. No, ehkä tuo, etten laittanut ollenkaan ruokaa, on jo ihan hyvä alku! ;)

      Poista