keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsalasagne kuuluu meidän perheen suosikkiruokiin ja ajattelin jakaa reseptin teidänkin kanssanne nyt, kun vihdoin muistin kuvatakin tuon ruoan. ^^ Alkuperäinen ohje löytyy täältä.


1 ½ kesäkurpitsaa
400g jauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
½ pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
1 tuore tomaatti ja hieman tomaattimurskaa
2,5 dl kermaa
Suolaa, mustapippuria
Tuoretta basilikaa silputtuna
Paprikajauhetta 
Sieniä
Juustoraastetta


- Höylää kesäkurpitsat pitkittäin juustohöylällä.
- Ruskista jauheliha ja pilko sipulit ja tomaatti. Sekoita muut ainekset jauhelihan joukkoon, lukuun ottamatta juustoraastetta.
- Lado uunivuokaan vuorotellen kastiketta ja kesäkurpitsasiivuja. Aloita ja lopeta kastikkeella.
- Ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 30-45 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaapa todella herkulliselta, tätähän pitääkin kokeilla joku päivä! Nimimerkillä sekä kesäkurpitsan että lasagnen suuri ystävä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti! Tästä tykkäsi jopa pikkusiskoni, joka ei kuulemma edes tykkää kesäkurpitsasta. Ja minä itse en puolestaan mikään suuri normaalin lasagnen ystävä ole, mutta tämä on tosiaan suurta herkkua. :)

      Poista
  2. Todella ihana ohje:) olen tehnyt jo monta kertaa tätä bongattuani jostakin tämän ohjeen. Karppaan mieheni kanssa ja tämä sopii siihen ruokavalioon mainiosti, mutta takuulla maistuu muillekin. Nam :p

    VastaaPoista