perjantai 30. maaliskuuta 2012

Pesupähkinät

Eilen jo kerroinkin tilanneeni Ruohonjuuresta Merenneidon pesupähkinöitä, ja tänään onkin sitten pyykkikone pyörinyt ahkeraan!


Pähkinät itsessään tuoksuvat aika... no, pähkinäiselle? Mutta jättävät kuitenkin pyykin tuoksuttomaksi. Käyttö on varsin simppeliä; 4-8 kuoren puolikasta laitetaan paketissa mukana tulevaan puuvillapussiin, murskataan pähkinöitä hieman, jotta saponiinit pääsevät liukenemaan kunnolla veteen, ja pussukka laitetaan sellaisenaan pyykkirumpuun pyykkien sekaan.

Jos pyykistä haluaa tuoksuvaa, voi huuhteluainelokerikkoon tipauttaa muutaman tipan eteeristä öljyä, pähkinät itsessään tekevät pyykistä kyllä miellyttävän pehmeää, joten mitään ylimääräisiä huuhteluaineita ei näiden kanssa tarvitse käyttää.


Valkoisen pyykin kanssa suositellaan silloin tällöin käytettäväksi valkaisuainetta, mutta muutoin mitään muita pesuaineita ei näiden lisäksi tarvita. Huippua!

Tämän päiväisten kokemusteni pohjalta voin sanoa, että tätä meillä tullaan jatkossakin käyttämään. Enää ei ole pelkoa siitä, että vaatteisiin jäisi pesuainejäämiä, jotka ärsyttäisivät ihoa, tai muutenkaan, että tulii käytettyä aineita, jotka ovat loppujen lopuksi varsin kovia myrkkyjä. Nämä ovat täysin luonnonmukaisia tuotteita. :)


Pyykinpesun lisäksi meillä on ollut muutenkin kunnon siivouspäivä - kuten yleensäkin perjantaisin. Ihana aloittaa viikonlopun vietto (vaikkei se minulla arjesta mitenkään eroakaan), kun koti on ja tuoksuukin puhtaalta!

Hirveä hinku olisi päästä ulos hääräilemään, laittelemaan jo hiukan terassia kevätkuntoon, mutta yritän malttaa edes siihen, että saan ensin sisällä siivottua. Ja muutenkin olisi hirmuisesti mieluista tekemistä mielenpäällä - ehtisi vaan kaiken toteuttaakin!


Oikein mukavaa perjantaita kaikille! :)

4 kommenttia:

  1. Tarviikin joskus kokeilla noita (jos tulee halvalla vastaan...). Vois olla atooppiselle iholle hellempiä kun ne iän ikuiset pulverit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti ovat iholle parempia! Ne pulverithan monesti ärsyttävät, vaikkei olisi mitään varsinaista sairauttakaan iholla. Suosittelen kokeilemaan, minä olen ainakin tosiaan nyt näiden kokemusteni perusteella jo aivan myyty! Eivätkä nuo loppujen lopuksi ole kovin kalliitakaan, kun niitä voi käyttää useampaan kertaan yhtä pesupähkinämäärää. Tuo minun paketillinen, jonka ostin, pitäisi riittää 40 koneelliseen.

      Poista
  2. Mielenkiintoista ja olen näistä lukenutkin joiltakin nettisivuilta niin positiivista kuin negatiivistakin palautetta. Minulla ei ole näistä kokemusta, joten en ollenkaan tiedä, lähteekö näillä lika hyvin ja millainen lika.

    Olisikin nyt kiva kuulla kokemuksia, millaiset tahrat puhdistuvat pesupähkinöillä ja millaiset ei. Missä lämpötilassa pesupähkinä toimii? Mitä se tekee pyykkikoneelle vai tekeekö mitään? Jos nämä ovat hyviä tuotteita, pitää niitä totta kai ostaa meillekin. Siksi luenkin mielelläni käyttökokemuksia.

    Herkkäihoiselle ei suositella ollenkaan pyykkipulverin käyttöä vaan mieluummin hajusteetonta nestemäistä pyykinpesuainetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisinpa oikeastaan tehdä näistä vielä myöhemmin uuden postauksen, kun olen kunnolla päässyt itsekin perehtymään siihen, mihin kaikkeen nämä tehoavat, ja mihin eivät.

      Koneelle näiden ei pitäisi tehdä mitään, koska pähkinät tosiaan murskataan ja laitetaan pellavapussiin ennen koneeseen laittoa. Niitä ei siis pitäisi päästä juurikaan koneeseen, ja jos pääseekin, niin muruset ovat niin pieniä, etten ainakaan usko niistä olevan koneelle haittaa.

      Poista