keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

100 tavaran haaste

Kaiken siivoukseni inspiroimana päätin tarttua haasteeseen, jonka bongasin täältä. Ideana on siis kerätä asunnosta 100 tavaraa ja hankkiutua niistä eroon, noin lyhykäisyydessään. Lainaus Hehkutuksen blogista:

  • Kerään asunnostani 100 tavaraa, joille ei ole käyttöä tai joiden käyttö on niin vähäistä, että niiden omistaminen ei ole perusteltua.
  • Yksittäiset esineet lasketaan tietenkin yhdeksi tavaraksi.
  • Massatuotteet, kuten rikkinäiset sukkaparit ja kasa aikakauslehtiä lasketaan yhdeksi tavaraksi. Samoin selvästi samaa sarjaa edustavat tuotteet lasketaan yhdeksi.
  • Tavarat joko heitetään roskiin, kierrätetään muille tai myydään.

Aloitan varsinaisen haasteen toteuttamisen sitten, kun palaan Turun reissultani ensi kuun puolella, mutta ajattelin jo laittaa tämän tänne ylös, ja kirjata muutamat jutut, jotka tänään olen pakannut uusiin koteihinsa lähteviksi. Tai roskiin.

1. Silitysrauta. Menee tarpeettomana pikkusiskolle, koska itsellä rautoja on kaksi. Toinen on appiukon jäämistöä - en minä sentään itse ole kahta hankkinut.
2. Piirakkavuoka. Menee tarpeettomana anopille. Meidän kaapeissamme on jo avan tarpeeksi piirakkavuokia.
3. Rumahuonokynsilakka. Roskiin.

Uskaltaako joku muu tarttua haasteeseen?

8 kommenttia:

  1. Olen lukenut tästä jo monesta blogista ja todennut, että itsekin pitäisi hommaan tarttua. Olisi muutenkin hyvä päästä ylimääräisestä tavarasta eroon, koska se helpottaisi tulevaa muuttoa. Ärsyttävää, kun monen tavaran kohdalla tulee tunne, "jos tätä vielä joskus tarvitseekin".:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla - minulle tämä tuo ainakin ihan loistavan haasteen, eikä niistä tavaroista luopuminen ole ollenkaan niin vaikeaa, kun ajattelee, että "jes, taas tuli haasteeseen yksi kohta lisää!" :D

      Poista
  2. Pitäisikö kokeilla? :D Koska nythän mä tässä noita kamoja kattelen muuton yhteydessä. JOO, palaan asiaan huomenna. Kiva haaste! :)

    VastaaPoista
  3. Sä revit koko aika jostain uusia haasteita :D Eipähän ainakaan käy blogi tylsäks, kun ei pyöri jutut vaan niissä samoissa aiheissa mistä ehkä kaikki muutkin kirjottaa :)

    VastaaPoista
  4. Huh, kuulostaapa hommalta! Olen kyllä karsinut meidän talouden tavarat niin minimiin että olisi tosi vaikea 100 asiaa löytää :o inhoan kaikkea irtotavaraa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä on nurkat edelleen aikalailla täynnä edesmenneen appiukon jäämistöä, kun asumme nykyisin hänen vanhassa talossaan. Sata karsittavaa on siis tässä taloudessa pikku homma. :D

      Poista