lauantai 17. maaliskuuta 2012

154. päivä

Eilen, perjantaina, oli raskauteni kestänyt tasan 154. päivää - yksi maaginen raja on siis jälleen ylitetty; sain neuvolasta raskaustodistuksen ja pääsin hakemaan Kelan lapsiperheille suunnattuja etuuksia. Äitiysavustusta (jonka me otamme äitiyspakkauksena; rahallinen "vastine" tuolle on 140 €), äitiysrahaa, vanhempainrahaa ja lapsilisää.



Olin aivan ihmeissäni, kun neuvolahoitajani sanoi, että voin hakea kaikki nuo tuet heti kerrallaan, verkossa. Ja mikä parasta; toistaiseksi tarvittavia liitteitäkin oli vain yksi, valmiiksi täytetty raskaustodistus, jonka saa neuvolasta. Miten on muka kela-asiointi mennyt näin helpoksi ja mutkattomaksi? (Toinen liite pitää lähettää 5-12 viikkoa synnytyksen jälkeen tehdystä jälkitarkastuksesta, liitteeksi vanhempainrahahakemukseen).


Sain varmuuden vuoksi neuvolasta mukaani vielä Kelan oppaita näiden hakemusten täyttämiseen, enkä voinut olla hymähtämättä hieman, kun hoksasin toisen vihkon etusivulla Selkoesite -merkin!

Tämä esite on tehty yhteistyössä Selkokeskuksen kanssa. Selkokeskus on antanut esitteelle selkoesitteen tunnuksen. Se on merkki siitä, että esite on helppo lukea.


 Kela-hakemusten lisäksi sain jo käydä täyttämässä esitietolomakkeen sairaalaa varten (ja minä kun olen pyrkinyt välttämään synnytyksen ajattelemistakin ihan viimeiseen asti!) ja paperiversion, jonka vien sitten h-hetkellä mukanani sairaalaan.

Hui, niin se vaan sekin häämöttää, vaikka tuntuu, että vastahan se raskaus alkoi!

4 kommenttia:

  1. hei! kivaa kun löysit mun blogin ja linkität :)
    zemppiä odotusaikaan :)& mukavaa kevättä :)

    VastaaPoista
  2. Joka päivä näköjään oppii uutta; en tienny ett vanhempana saa noin paljon eri tukia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mutta nehän on porrastettu. Vanhempainrahaa saa vasta sen jälkeen, kun äitiysraha loppuu. Ja äitiysavustus on tosiaan se kertakorvaus; paketti tai 140 euroa. :)

      Poista