lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kevätmielellä

Ai että mä pursuan intoa ton ihastuttavan kevätauringn ansiosta! Tämän päivän olen viettänyt oikeastaan kokonaisuudessaan tuolla meidän pihamaalla, en vain malttanut enää odottaa, vaikka aamulla mittari näyttikin - 10 astetta. Kevätaurinko kuitenkin lämmittää jo ihanasti, ja kyllä se lämpötila tässä päivän mittaan on noussutkin tietenkin. En vain osaa yhtään sanoa, että kuinka paljon, koska meidän lämpömittari hullaantuu tosta auringsta kanssa aika rajusti aina, ja heittää lämmöt suoraan + 30 asteeseen, kun aurinko vähän hipaiseekin sitä...


Nämä terassikalusteet on aikoinaan hankittu minun ja mieheni yhteen kerrostaloasuntoon parvekkeelle, mutta kun muutimme edelliseen rivitaloasuntoomme, annoimme nuo appiukolle, koska meillä oli itselle uudet kalusteet. Nyt nämä kalusteet ovat taas meillä.

Nämä olivat talven puuvaraston terassilla, eli ulkosalla. Puhdistettaessa meinasi maalit lähteä aivan totaalisesti, mutta sai niistä nyt vielä käyttökelpoiset.  Ja kyllä noistakin vielä nätit saada, kun laitetaan hieman uutta maalikerrosta pintaan!

Tuohon alle ajattelin hankkia myös jonkinmoisen maton, ja lattian toivoisin kovasti saavani lakata valkoiseksi. Tai... toivoisin, että mieheni lakkaisi sen valkoiseksi...


Stockmannin Casa lyhty pääsi pöydälle puhdistuksen jälkeen. Kaikki lika siitä ei vieläkään lähtenyt irti, mutta taitaa olla niin pinttynyttä, etteipä se siitä mihinkään enää lähdekään.


Ovessa meillä on edelleen talvikranssi, mutta se saa siinä ollakin, kunnes saadaan hankittua/tehtyä uusi, keväisempi.


Tämä tervetuloa -kori ei ole ollut meillä tänä talvena ollenkaan käytössä, ennen kuin tänään vaihdoin siihen yhden callunan amppelista. Saa siinä nyt toivottaa huomiset virpojat tervetulleiksi - virpojien karkit mies kävikin jo tänään ostamassa. :)

Yhden kukkapenkinkin ehdin jo perkaamaan, seinänvierustalla oli sen verran sulaa jo. Poistin kaikki kuolleet ja mädäntyneet lehdet ja oksat, jospa se kesällä sitten kukkisi nätisti. Toivottavasti en vaan tehnyt mitään peruuttamatonta ja tyhmää - jos ne mädäntyneet lehdet vaikka suojasivatkin kasvia yöpakkasilta? Ensi kerralla otan kuvan siitä, saatte te viisaammat kertoa, mikä sen kasvin nimi on - nyt loppui kamerasta akku sopivasti....

Kunhan mies kotiutuu töistään, lähdetään vielä pajunoksia keräämään - tarvitsen jonkun pidemmän mukaani, kun itse en niihin oksiin ylety, vaikka miten kurkottelisin.

Mukavaa lauantain jatkoa kaikille!

Ja hei, muistakaahan Earth Hour tänään, kello 20:30-21:30! Valot sammuksiin kaikilla!

2 kommenttia:

  1. Onko köyny/kävikö paljonkin virpojia? :) Ihanan kutsuva terassi (?) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävihän niitä, kaikkiaan 13 pientä noitaa! :)

      Poista