sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Linkkivinkkejä vauvaa odottaville

Minä olen tässä raskauteni aikana selannut netin syövereitä ja tutustunut lukuisiin erilaisiin vauvasivustoihin, keskustelupalstoihin ja asiantuntijoiden oppaisiin ja artikkeleihin asiaan liittyen. Itselleni parhaimmat ja hyödyllisimmät olen kerännyt talteen ja ajattelinkin nyt jakaa ne teidänkin kanssanne; tiedän, että tätä blogia lukee monta raskaana olevaa ja juuri äidiksi tullutta naista.

Toivottavasti tästä listauksestani on hyötyä, ja mikäli sinulla on tiedossa joku hyvä sivu, joka puuttuu tästä minun listauksestani, kerrothan sen rohkeasti kommenttilaatikossa, niin lisätään sekin mukaan! :)


Vanhempainnetti

Mannerheimin lastensuojeluliiton ylläpitämää vanhempainnettiä ei voi taatusti liiaksi alleviivata. Laaja tietomäärä on helppo jäsennellä valitsemalla etusivulta lapsen iän, jolloin artikkelit ja julkaisut koskevat juuri sitä tiettyä ikää.

Sivustolta löytyvät työkalut ovat mitä oivallisin väline asioiden hallinassa pitämiseksi ja seuraamiseksi - ja tällaiselle listafriikille aivan loistava keksintö noin muutenkin. Tulostettavista muistilistoista yms. tulen todennäköisesti itse testaamaan ainakin koko perheen viikkokalenterin, vastuulistan (tämän taidan ottaa käyttöön ihan ensi tilassa; aivan loistava keksintö!), vauvan vuorokausi seurantalistan (ihan jo muistoksi ja vauvakirjaan liitettäväksi) ja liikuntapäiväkirjan. Näitäkään ei tietenkään ole pakko tulostaa suoraan tuolta sivuilta, vaan jokainen voi myös tehdä itse omanlaisensa halutessaan. :)


Lisäksi tuolla on myös työkirjoja erilaisia tilanteita varten, ja niihinkin ajattelin itse ainakin perehtyä ihan jo mielenkiinnosta, mitä ne pitävät sisällään. Ja kuten tuolla heti alkuun jo totesinkin, itse tiedon määrä on aivan uskomaton, ja siihen kannattaa tosiaan perehtyä.

Perhekerho

Vanhempainnetin ohella paikka, josta löytää ihan kaiken mahdollisen. Perinteisten artikkelien yms. lisäksi sieltä löytyy kattavat tieto- ja ideapankit monenlaisiin juhliin, askarteluohjeita, paljon hauskoja ja ihastuttavia runoja ja mietelmiä aiheeseen liittyen, yms. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

Sosiaali- ja terveysministeriön opas: Imeväisikäisen lapsen ruokinta

28-sivuinen pdf-tiedosto, joka sisältää paljon hyvää tietoa vauvan imetyksestä, pulloruokinnasta, ravintolisistä sekä useita hyviä ruokaohjeita vauvan ruokien tekoon itse, ja selkeän taulukon siitä, minkä ikäiselle lapselle voi mitäkin ruoka-aineita tarjota.

Minulla tämä on tulostettuna ja visusti tallessa tulevaisuutta varten, koska vaikka asia onkin nopeasti sisäistettävää ja ruokareseptit ei mitään järin mullistavia ja monimutkaisia ole, joskus kaipaa mielenvirkistämistä esimerkiksi siitä, miten sitä perus peruna-porkkana -sosetta voisi hieman monipuolistaa.

Lapsen hampaat 

Tietoa odottavan äidin suunhoidosta, sekä vauvan ja lapsen hampaiden hoidosta ikäkausittain.

Kestovaippayhdistys

Kestovaippailu kuulosti alkuun ainakin minun korvaani lähinnä joltain ydinfysiikkaan rinnastettavalta tieteen haaralta, mutta tämän linkin kautta sekin homma aukenee, eikä homma tunnu enää yhtään niin utopistiselta kuin alkuun, kun miettii, mitkä ihmeen osat tulevatkaan yhteen ja miten mikäkin rätti puetaan.

Sivustolla kerrotaan tarkkaan vaippojen rakenteista, hoidosta, sanastosta... Kokonaisuudessaan varsin kattava ja valaiseva sivusto, jolla toimii myös oma keskustelupalsta.

Pilttipiiri

Paljon hyviä reseptejä, artikkeleja ja esimerkiksi askarteluvinkkejä, joita taidan itse jo hieman valmiiksi kokeilla, ennen kuin oma pienokaiseni on edes syntynyt - saati sen ikäinen, että ottaisi vielä osaa moisiin puuhiin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti