maanantai 21. toukokuuta 2012

Kasvatuspuuhissa

Varjoyrtin puutarha blogista bongasin ohjeen taimipottien tekoon, ja siltä istumalta kaivoinkin tarvittavat välineet esiin ja aloin hommiin. Minulla on ollut jo yli vuodenpäivät sitruunamelissan siemeniä kaapissani ja nyt päätin, että on niiden aika päästä käyttöön. Ohje noiden taimipottien tekoon on niin selkeä ja yksinkertainen, että kuka tahansa sen ymmärtää, ja kun vauhtiin pääsee, noiden tekeminen on varsin mukavaa puuhaa. Meillä hoidetaan taimikasvatus vastaisuudessa aina näin!

Netistä lueskelin, mihin kaikkeen sitruunamelissaa voi käyttää, ja yllätyin todella sen monipuolisuudesta! Se sopii niin salaatteihin kuin jälkiruokiinkin, sitä voi käyttää teenä, jolloin se auttaa päänsärkyyn, ja sopiipa se kuulemma myös kylpyveteen tmv. tuoksua antamaan. Toivotaan siis kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että näistä tulee jotakin!


Väkertelin myös muutaman nimikyltin - niin kuin nyt en muutenkin muistaisi, mitä missäkin kasvaa - kaksi näihin taimipotteihin ja kaksi eilen laittamaani basilikalavaan.

Minulla olisi kova hinku laitella pihaamme enemmän hyötypuutarhasuuntaan, mutta pahasti näyttää siltä, että jostain minun on näitä hommiani karsittava, eikä ainkaaan kasattava niitä enää yhtään enempää. Jo pelkästään nyt pihassa on niin paljon hommaa, että mahtaako nekään tulla tämän kesän aikana kaikki hoidetuksi, varsinkin kun loppukesä menee varmasti aika tiiviisti äidin rooliin opetellessa.

Tällä hetkellähän meillä on lukuisia puna- ja mustaviinimarjapensaita (joiden karsiminen, siistiminen ja sitominen ovat nekin edelleen kesken), yksi karviaispensas sekä melko iso mansikkamaa (joka odottaa sekin perkaajaansa). Ruohosipulia minulla olisi jo siemeninä, ja jos vain suinkin saan niille jonkun paikan aikaiseksi, niin ne meinaan ainakin laittaa vielä kasvamaan. Sen lisäksi olisi vielä kova hinku raparperiin ja tomaattiin tänä vuonna jo. Porkkanansiemeniäkin minulta löytyisi, mutta taitaapa käydä niin, ettei ole niille maan kaivajaa...

2 kommenttia: