keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Raivauspuuhissa

Tänään meitä pohjois-suomalaisiakin ollaan taas hemmoteltu ihanalla auringonpaisteella ja lämmöllä, joten pihahommiinhan sitä taas jouti. Etupiha alkaa pikku hiljaa olla jopa esittelykelpoinen kokonaisuudessaan, kun tänään sain yhden pystyyn kuolleen pensaankin revittyä irti.


Tämä oli vielä pilaamassa etupihamme näkymään, joka muuten alkaa olla aika mallillaan. Istutuksia pitää toki tehdä vielä reilustikin, samoin muutamia maalaushommia, mutta takapihaan verrattuna alkaa jo näyttää ihan siedettävältä!

Tämä pensas oli tosiaan aivan pystyyn kuollut; suurin osa oksista lähti maasta ihan kevyesti vetämällä.


Nyt koko tila näyttää aivan autiolta, kun ei nurmikkokaan ole tuolla alueella kasvanut. Jonkun sortin ruusu voisi sopia tuohon mainiosti - alppiruusu kenties. Ja uutta nurmikkoa on totta kai myös laitettava tuohon kasvamaan, ettei ihan noin kuolleelta näytä.


Kun ajattelee, mitä kaikkea minä olen täältä leikellyt ja repinyt pois, ei ehkä ihan heti uskoisi, että haaveissa minulla on kuitenkin sellainen runsaskasvinen puutarha, jossa koko kasvukauden eriväriset kukat ja hyötykasvit kukoistavat. Saa nähdä, tuleeko tästä lopulta ikinä sellaista. Edes etupihasta.

Sanokaahan sitten, kun alkaa nämä meikäläisen puutarha- ja pihajutut tulla jo korvistakin ulos, niin kirjoittelen sitten välillä taas vähän muustakin; pihajutuista kirjoittaminen vaan tuntuu itsestä luontevimmalta tällä hetkellä, kun siellä sitä tulee kuitenkin vietettyä melkein vuorokaudet läpeensä aina kun vaan säät sallivat. :)

2 kommenttia:

  1. Varmasti ihana nähdä noin selkeesti työn tuloksia :) Mä luen ainakin ennemmin jotain tälläsia pihajuttuja kun esim.kauneudenhoidosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä joo, ei tarvitse ainakaan illalla nukkumaan mennessä pohtia, että mihin se päivä taas meni; riittää, kun vilkaisee ikkunasta ulos. :D

      Poista