keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Orvokkeja

Saavuimme maanantaina kotiin Turusta ja sen jälkeen olemmekin olleet lähes koko hereillä olomme ajan tuolla pihan puolella, nyt kun vihdoin ovat lumetkin sulaneet. Ihan uskomatonta, miten paljon kevät on täällä jäljessä etelään verrattuna; etelässä jo nurmikot vihertävät ja puissa on hiirenkorvat. Täällä vasta katsellaan, mitä sieltä lumen alta paljastuukaan.

Ensimmäiset orvokit kävimme myöskin hakemassa eilen Bauhausin Puutarhamaailmasta (5 € / 8 kpl).



Molemmat valitsimme omat 8 kappaleen satsimme - minä sinisävyisiä, mies keltaisen sävyisiä. Mukaan tarttui myös kaksi murattia (5 € / 2 kpl), jotka sommittelin mukaan omiin orvokkiasetelmiini. Olen aina tykännyt murateista kovasti, enkä voinut vastustaa, kun näin niitä Puutarhamaailman kesäpihalla. Käsittääkseni muratit ovat vieläpä varsin kestäviä lajikkeita, ja talveksihan ne voi ottaa vaikka sisälle amppeleihin roikkumaan, jos mielii. :)

Miehen valitsemat kukat päätyivät takapihalle amppeleihin.

Nyt, kun lumet ovat sulaneet, huomaa tosiaan, missä kunnossa paikat ovat. Puita ja pensaita ei ole leikelty vuosiin ja osa onkin niin huonossa kunnossa, ettei auta muu kuin leikata ne aivan maan tasalle. Marjapensailla taitaa olla sama kohtalo, joten tämän syksyn marjsato taitaa jäädä saamatta, mikä hieman harmittaa, vaikka toisaalta saankin ehkä olla ihan kiitollinen, ettei minun tarvitse syksyllä sitten stressata niidenkin poimimisesta, kun pikkuinenkin on jo syntynyt.

Eilen jo leikkelin kaksi syreeniä sekä yhden pensaan (jonka nimeä en tietenkään muista), aloitin harventamaan vuorenkilpiä ja siirsin narsissit ruukuista maahan.


Etupiha meillä on onneksi ihan hyvän näköinen, eilen tein tosiaan narsisseille uuden kukkapenkin talon edustalle, sekä äidiltä saamille salomo narsisseille vielä omansa. Malttamattomana jo odotan niiden kukintojen alkamista, salomot jos mitkä ovat näyttäviä kaunokaisia!

Etupihalle haaveilen vielä saavani ainakin ruusun sekä kenties varrellisia markettoja. Ja myöhemmin kesällä vaihdan toki orvokkienkin tilalle kesäisemmät kukat terassille ja amppeleihin, ja laitan orvokit maahan. Porkkanamaata ja yrttitarhaa olen kovasti myös suunnitellut, mutta saa nähdä, mitä kaikkea tässä todellisuudessa sitten ehtiikään. Maalausprojektejakin olisi ihan riittämiin, kaikista muista hommista puhumattakaan. Niin ja yksi synnytyskin.

Nyt taidan joka tapauksessa siirtyä takaisin pihamaalle ja napata mukaan uudet puutarhasakseni - saavat pensaat kyytiä! ;)

Aurinkoista päivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti