lauantai 19. marraskuuta 2011

Elävää ravintoa

Ruoanlaitto ja leipominen ovat jo pitkään kuuluneet yksiin suosikkiharrastuksiini, ja olenkin hyvin tietoinen kaikenmaailman ravintoon liittyvistä seikoista. Pyrin syömään mahdollisimman vähän viljatuotteita, sokeria ja keinotekoisia elintarvikkeita. Lisäksi olen viime vuosina kiinnostunut myös elävästä ravinnosta ja sen vaikutuksista ihmisen terveyteen.

Eilen kokeilin erästä elävän ravinnon reseptiä, jonka löysin täältä. Täytyy myöntää, että ensin hieman kurtistelin kulmiani ajatukselle, että cashewpähkinöistä on mahdollisuus valmistaa kermaa, mutta hyvinhän tuosta näytti kermaista tulevan - ja vieläpä maukasta sellaista!

Cashewkermaa
Melko kauan sain kikkailla tuon kerman kanssa, jotta sain siitä koostumukseltaan kelpoa, mutta ensi kerralla sekin sujunee jo paremmin.

Marja-cashewpähkinä-kerrosherkku.
Alimmaksi kerrokseksi laitoin mustikkaa ja mustaherukkaa, väliin kermaa, päälle punaviinimarjaa ja kermasta vielä hattu päälle. Tuosta tulee jo pelkästään niin kauniskin, että on ihan ilo syödä. ^^


Toisinaan tämä terveysintoiluni menee jo liiallisuuksiinkin, ainakin joidenkin ulkopuolisten mielestä, ja nyt, kun joudun miettimään omia syömisiäni valitessani myös toisen ihmisen ravinnon saantia, olen entistä enemmän natsi näiden asioiden suhteen. Myönnän, ettei minun kenties olisi kannattanut perehtyä esimerkiksi listoihin siitä, mitä raskaana oleva nainen ei saa syödä, mutta minkä sitä ihminen luonnolleen voi. Esimerkiksi aiemmin jokapäiväisessä käytössä olleet pellavansiemenet (sopivat loistavasti joka-aamuiseen elävän ravinnon pirtelööni) saivat nyt siirtyä omasta kaapistani anopilleni - ihan vaan varmuuden vuoksi.


Tänään on muutenkin ollut taas hirmuinen hulinapäivä, kun aamusta tuli miehen kaveri meille lounaalle ja päivällä sitten anoppi ja miehen veli käymään läpi miehen vastikään edesmenneen isän vaatteita, joita olikin vain vaivaiset neljä vaatekaapillista. Monta säkillistä oli ihan pelkkää roskaa, osa menee kierrätykseen ja osa sukulaisille. Nyt olisi sitten meidänkin vaatteille jo tilaa täälläkin, kun tähän asti meidän vaatteemme ovat olleet edellisessä asunnossamme odottamassa vaatekaappien vapautumista täällä.


Vielä pitäisi tälle illalle yksi ateria koota, kun mies tulee töistä kaverinsa kanssa talvirenkaita vaihtamaan ja lupasin heille uunilohta laittaa. Lohikin oli ainakin joidenkin listausten mukaan niissä ruokalajeissa, joita ei kovin usein sopisi raskaana ollessa syödä, mutta tuskinpa tuo haittaa, jos kerran kuussa pienen määrän syö. Täytyy vaan tehdä runsaasti salaattia siihen oheen.

Onko täällä muita terveysintoilijoita, elävän ravinnon kannattajia, karppaajia...?

4 kommenttia:

  1. Mun piti oikein palata kaivelemaan näitä sun vanhempia kirjoituksia, kun muistelin, että sä olisit kertonut valmistaneesi cashewkermaa. Aikoja sitten koetin itsekin sellaista valmistaa laihoin tuloksin, joten innostavaa, kun puolestasi onnistuit. Täytynee yrittää uudelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa yrittää - kyllä se siitä onnistuu! :)

      Poista